Tuesday, July 12, 2011

the olidaysss!!

assalamualikum tawan2!!

alhamdulillah dah slmt smpai smlm di tanah air tercinta:)
4 days 3 nights - hanoi ! -rumah aunty ana dan suami!
great experience to be there.
sperti yg i gtau dlm entry lpas nk update kat cni..so bace tau.

hanoi! sebuah bandar yg sgt busy dgn motosikalnya.
7 million ppl and bout 5 million of them were riding motocycle!
bunyi hon kat sana setiap saat, minit dan jam akn berbunyi kot sbb jln raya sgt dhsyt dan bgi yg ade skit jntung jgnlah dok kat seat dpn sbb gerenti msuk ospital lpas tu.heheeh;)
brg2 kat sne agak mahal dan x best sgt utk shoppng mcm kat ho chi minh dan lagi org kat sana x
phm bhsa laen slaen bhsa mereka! bak kata mama mcm itik ngn ayam bila beurusan jual beli.ahhaha:))
uatever it is thanks to cik mama sbb bwak anaknya ini berjln ke ngara owg..sayang mama!
utk aunty2 yg serombongn juga trima kasih esp to aunty rokiah for the gift:)
utk si kecik adilah, nice to meet u and akk akn rndu awk!
utk HANOI, sy agak serik nk ke sana lagi sbb sy tdak mahu dlanggar dgn brg2 yg anda bwak scara menonong tanpa perkataan EXCUSE ME!
very bad feeling okay mse kena langgar tu..dermmm! mana tak nye bergoyang kepala ni skjap..please blaja cket manner dan jdi maju.cehh(mcm downg baca)!!

act,bnyk agy crita nk dkongsikan but alau smua nk sumbat dlm ni..
alamatnya kowng pn pnt nk bace..so,letsss noy da picss(just bbrapa je)..


hanya mampu economy class je:)alhamdulillah!

di awan biru..SUBHANALLAH:)

my first day;teman aunty2 shopping!!

2nd day we went to HALONG BAY:)
pulau yg famous di sana!cantik tauu pnuh dgn sjarah tpi i x phm sgt owg tu gtau pe..vietnam+eng=?? heheeeee.
kami nek boat tu hanya utk 8 org dan sgt selesa i tell you.

besar kan just for 8 ppl? hoorayy!

kami pnye mknan tgh hari dsediakan oleh aunty ana:)
nasi lemak!
susah nak cri mknan halal kat cni dan surau yg ada pn SATU sahaja!

aksesoris yg djual dlm boat kami..mahal!
tapi try lah mtk tawaq abis-abisan tau mcm mama i mmg pakar bab tawar mnawar.

my mama:)

inilah si kecik adilah..dye suka amik gmbr dan katanya
"kakak bole jadi pramugari"-ahhahaha:))

bersama aunty2 bergambar.say cheeseee!

ni dlm gua kat sana..
dan ade stu lubang kat gua tu dpanggil go to hell sbb org yg trjth dlm tu akn mati dan ruangnya kecik not enough oxygn.

and dis one is da place dat ho chi minh pnh sampai:)

teruja tgk nenas kcik mcm ni dan sdappp hingga trmmpi2!

hari seterusnya-jln2 kat tasik tgk downg kutip bunga teratai.
bunga ni banyak fungsinya kat hanoi-sembahyang,hiasan and mny more.

masa utk pulang!gmbr dgn si kecik (;

ni uncle dan aunty:)
credit 4 them dan saya mahu jdi mcm uncle.insyaALLAH!


The peberet pics of the long days. nama nye ialah ROCK KISSING!
dari jauh mmg nmpk sgt real dan berada di tgh2..indah kan ciptaan ALLAH.

dah abis dh gmbar (x ley upload semua)..
i mls nk edit2 gmbr sbb yg rajennye adek sy:)
okay lah..nnt i update later dgn cte len plak k tawan2.
salam sayang!!!


(bru pas cabut gg!) need to rest and telan ubat.

2 comments:

Aimi Syahirah :) said...

weyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
BEST GILAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Like seriously perghhh.
Memang aku balik ni kene cerita banyaaaaaaaak gilaaaaaaaa.
FINE.
FINE
FINE!
=="

Iskk. Tapi seyes gamba rock kissing tu. Pergh. bagi adik yg original punya nnt! <3

PS. Cabut gigi? WAHAHAHAHA! Goodluck :P

duniaku said...

cntik kan rock kissing tu!!
alau bawak DSLR cntik agy kot.hahaha


jumaat ni pon cabut lagi.sakitt!